Mandelkaka med röda vinbär

Serverar: 8-10 portioner

Saftig mandelkaka som toppas med en fräsch färskosttopping och syrliga vinbär. Enkel att göra och lika enkel att äta upp! Glutenfri.

Ingredienser

  • 400 g mandelmassa
  • 100 g pistaschnötter
  • 3 ägg
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • Färskosttopping
  • 300 g färskost, t ex Philadelphia
  • 1 dl kesella
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • ½ liter röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Riv mandelmassan grovt och hacka pistaschnötterna. Blanda mandelmassa, nöthack, ägg, bakpulver och majsstärkelse i en skål. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter.
    3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-30 minuter, känn efter med en sticka att kakan är klar. Låt kallna.
    4. Vispa ihop färskost, kesella och vaniljsocker.
    5. Bred krämen över kakan och garnera med röda vinbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben