Konfektkakor

Ibland är sådana här läckerbitar helt oemotståndliga. Jag äter egentligen inte mycket småkakor, men ibland är det som om jag blir galen efter dem ...

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Mandelmassa
  • 1 1/2 dl sötmandel
  • 1 dl socker
  • 1/2 äggvita
  • Fyllning
  • 3 dl sötmandel
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 msk apelsinmarmelad
  • 2 äggvitor
  • Grön karamellfärg
  • Garnering
  • 2 dl florsocker
  • 5 msk vatten
  • 1 dl flagad, rostad mandel
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop smör, vetemjöl och vaniljsocker till en mördeg. Låt vila i kylen medan du gör mandelmassan och fyllningen.
    2. Skålla, skala och mal mandeln till mandelmassan. Tillsätt sockret och rör i äggvitan så att mandelmassan blir smidig. Ta ut mördegen ur kylen och blanda den med mandelmassan.
    3. Gör fyllningen på liknande sätt som mandelmassan och färga den svagt grön med karamellfärg.
    4. Dela degen i 2 delar och kavla ut dem till plattor, ca 20x30 cm. Bred fyllningen jämnt över plattorna och rulla ihop dem från långsidan. Dela varje rulle mitt itu och rulla till samma längd som plåten. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt med skarven nedåt.
    5. Grädda i ca 200° tills de har blivit gyllenbruna och börjat spricka, ca 15 minuter.
    6. Rör ut florsockret med litet vatten och bred glasyren över längderna när de svalnat något. Strö över rostad, flagad mandel och skär längderna i bitar, gärna litet på diagonalen.

    Liknande recept

    5
    25 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben