Konfektkaka - mjuk chokladkaka
Ytterligare en mycket god variant av mjuk chokladkaka. Den här har jag ofta bjudit på genom åren, med eller utan vispad grädde till. Enkel att mixa ihop, ingen vispning, allt blandas i kastrull innan gräddning. Kakan blir lite seg och gillas mycket just därför. Godast samma dag, men kan frysas.
Ingredienser
100 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
50 g mandel (hackad)
50 g mörk blockchoklad (hackad)
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull.
- Rör ned sockret.
- Ta av kastrullen från spisen och fortsätt att röra i äggen och mjölet. Smeten ska bara röras i hop, inte vispas.
- Rör allra sist snabbt i hackad mandel och den hackade chokladen.
(Viktigt att inte blanda för mycket för bästa marmorering!)
- Häll över smeten i en bröad låg pajform (ca 25 cm), gärna med löstagbar kant.
- Grädda i 200 grader i 25-30 minuter
Liknande recept
Kommentarer (0)