Konjak- och kaffetårta

Serverar: 8-10 portioner

Helt underbar.

Ingredienser

  • 1 lager färdig tårtbotten
  • 2 msk konjak
  • Drygt 1 msk snabbkaffepulver
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g philadelphiaost
  • 4 äggulor
  • Cappuccinokulor
  • Instruktioner

    1. Lägg tårtbottnen i en springform. Droppa på konjak.
    2. Stöt snabbkaffepulvret i en mortel. Blanda kaffepulver, florsocker och grädde i en bunke. Vispa med elvisp.
    3. Mosa philadelphiaosten i en djup tallrik och tillsätt lite av den vispade grädden. Blanda ner philadelphiablandningen i resten av grädden. Om det är svårt att blanda – kör lite med elvispen. Tillsätt äggulorna.
    4. Bred blandningen ovanpå tårtbottnen. Frys glasstårtan i 3 timmar. Strö på cappuccinokulor och servera.

    Liknande recept

    45 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben