Konjak- och limegriljerad mango

Serverar: 4 portioner

Få desserter är både frestande och nyttiga som den här, med ljuvliga mangor smaksatta med konjak och lime.

Ingredienser

  • 4 mangor
  • 3 msk konjak
  • 3 msk råsocker
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • 1 dl vispad yoghurt till servering
  • 4 limeklyftor till servering
  • Instruktioner

    1. Separera kärnan från mangon genom att dela frukten i två halvor. Skär så nära kanten som möjligt. Gör ett rutmönster i fruktköttet med en vass kniv utan att skära genom skalet. Spara gärna fruktköttet som sitter runt kärnan till något annat.
    2. Blanda konjak, socker och limesaft väl i en skål. Pensla blandningen på mangons snittytor. Använd all blandning till ett generöst lager.
    3. Hetta upp ett grilljärn på hög värme och grilla mangon med snittytan nedåt cirka två minuter tills det blir mörka linjer och mangon är genomvarm. Servera med yoghurt och limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben