En väldigt god och vuxen smak som är jättebra att göra några dagar innan så har man efterrätten klar!
Ingredienser
Botten
3 äggvitor
2 dl socker
1,5 dl sötmandel
Glass-smet
3 äggulor
3/4 dl socker
2 pkt dubbeldajm
1 dl ljummet kaffe
3 dl vispgrädde
Instruktioner
Botten:
Vispa äggvitor o socker Hårt.
Mal mandeln och blanda i äggsmeten.
Lägg bakplåtspapper i en form med löstagbara kanter.
Häll i smeten och grädda på nedersta falsen ca 50-60 min i 150 grader. Låt kallna.
Glass-smet:
Vispa äggulor och socker till vitt skum.
Krossa dajmen och blanda med ljummet kaffe.
Vispa grädden separat.
Häll i dajm o kaffet i äggsmeten. Vänd därefter ner
grädden och rör om.
Lägg på den kalla mandelbotten.
Ställ i frysen minst 4 timmar!
Garnera med gräddklickar vid kanterna, och placera gärna en chokladmoccaböna på varje klick.