Frusen dajm- och kaffetårta

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En väldigt god och vuxen smak som är jättebra att göra några dagar innan så har man efterrätten klar!

Ingredienser

  • Botten
  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl sötmandel
  • Glass-smet
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 2 pkt dubbeldajm
  • 1 dl ljummet kaffe
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Botten: Vispa äggvitor o socker Hårt. Mal mandeln och blanda i äggsmeten. Lägg bakplåtspapper i en form med löstagbara kanter. Häll i smeten och grädda på nedersta falsen ca 50-60 min i 150 grader. Låt kallna.
    2. Glass-smet: Vispa äggulor och socker till vitt skum. Krossa dajmen och blanda med ljummet kaffe. Vispa grädden separat. Häll i dajm o kaffet i äggsmeten. Vänd därefter ner grädden och rör om. Lägg på den kalla mandelbotten. Ställ i frysen minst 4 timmar! Garnera med gräddklickar vid kanterna, och placera gärna en chokladmoccaböna på varje klick.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben