Dajm- och kolapaj

Himmelsk!

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • ½ dl florsocker
  • 1 st äggula
  • Kolafyllning
  • 75 g smält smör
  • 1½ dl farinsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3/4 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 2 pkt dubbeldajm
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°. Nyp ihop alla ingredienserna till pajdegen. Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg den i en pajform eller tryck ut degen direkt i formen, ca 22 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel för att undvika luftbubblor inder gräddningen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Smält smöret i en kastrull. Rör ner farinsockret, sirap, vaniljsocker, salt och grädde. Låt det puttra i några minuter. Häll kolafyllningen i pajskalet. Grädda längst ned i ugnen i ca 5-10 minuter (den längre gräddningstiden gör kolan segare). Låt pajen svalna. Grovhacka dajmen och strö den över kakan medan den är ljummen. Servera pajen med en klick vispad grädde eller glass.

    Liknande recept

    4.6
    10
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben