Konjakskaka

Tid: 2 timmar

Jag har tidigare lagt in ett recept med konjak i mjuk kaka. Här kommer så ett till. Ät och njut.

Ingredienser

  • 50 g sötmandel
  • 250 g smör eller margarin
  • 3 dl strösocker
  • 5 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl konjak
  • Till formen
  • Smör eller margarin
  • Ströbröd
  • Garnering
  • 100 g blockchoklad
  • 25 g sötmandel
  • Instruktioner

    1. Skålla och skala mandeln, även den till garneringen. Strimla mandeln grovt och rosta den ljust brun i torr, het stekpanna.
    2. Rör matfett och socker ljust och pösigt. Rör ner äggen ett i sänder.
    3. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och konjaken växelvis i smeten. Rör också ner de kalla mandlarna, men spara ca 1/3 till garneringen.
    4. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda kakan i ugn vid 175° i ca 1 1/4 tim eller tills den är genomgräddad och har fått vacker brun färg. Prova med en sticka.
    5. Låt kakan svalna.
    6. Smält blockchokladen i vattenbad. Bred den över den kalla kakan. Strö på mandlarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben