Konjakskaka

Enkel kaka som är rolig att bjuda på, ser ut som vanlig fin sockerkaka men överraskar =) Potatismjölet kan bytas helt eller delvis mot fint mjöl, konjaken behöver inte ha smak men ta bort ingefäran då.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2,5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1/2 dl päronkonjak
  • 1 krm ingefära
  • Instruktioner

    Rör ihop rumsvarmt smör, mjöl, ingefära och bakpulver väl. Vispa ägg och socker och häll det i omgångar i smörblandningen. Tillsätt sist konjaken lite i taget. Smör och ströbröd i en kransform, in i ugnen 175 grader ca 45 minuter, stjälp upp men låt formen ligga kvar över kakan tills den svalnat så blir den saftigare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben