Det här receptet är också från 1959. Här gjorde man reklam för maizena "för läcker matlagning" och den här konjakskakan tycker jag låter urläcker.
Ingredienser
200 g smör
200 g socker
100 g maizena
2 tsk bakpulver
2 stora ägg
1 msk konjak
1 tsk vaniljsocker
4 rivna bittermandlar
100 g vetemjöl
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna. Rör det ett par minuter och blanda sedan i socker, maizena och bakpulver och rör smeten ytterligare ett par minuter. Tillsätt äggen, ett i sänder, och smaksätt med konjak, vaniljsocker och mandel.
- Blanda till sist i vetemjölet och slå massan i smord och bröad hålform. Grädda kakan i medelvarm ugn (175-200°) 40-45 minuter. Ta den ur ugnen, lägg på ett lock och låt den stå ett par minuter, innan den stjälps upp.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Hej Jag har provat denna kakan allt efter beskrivningen men tyvärr så låg hela smeten i botten på ugnen, den pöste över ordentligt. Vad gjorde jag för fel??? Hur stor form hade du själv--kanske min var för liten?? Jag vill gärna prova igen- den är säkert god om den blir kvar i formen.