Konjakskaka

Serverar: 1 portioner

Det här receptet är också från 1959. Här gjorde man reklam för maizena "för läcker matlagning" och den här konjakskakan tycker jag låter urläcker.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g socker
  • 100 g maizena
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 stora ägg
  • 1 msk konjak
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 rivna bittermandlar
  • 100 g vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Rör det ett par minuter och blanda sedan i socker, maizena och bakpulver och rör smeten ytterligare ett par minuter. Tillsätt äggen, ett i sänder, och smaksätt med konjak, vaniljsocker och mandel.
    2. Blanda till sist i vetemjölet och slå massan i smord och bröad hålform. Grädda kakan i medelvarm ugn (175-200°) 40-45 minuter. Ta den ur ugnen, lägg på ett lock och låt den stå ett par minuter, innan den stjälps upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marieborgessvarmor 9 augusti 2011

    Hej Jag har provat denna kakan allt efter beskrivningen men tyvärr så låg hela smeten i botten på ugnen, den pöste över ordentligt. Vad gjorde jag för fel??? Hur stor form hade du själv--kanske min var för liten?? Jag vill gärna prova igen- den är säkert god om den blir kvar i formen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben