Kaffe- och konjakskakor

Serverar: 45 portioner

Världens godaste vuxenkakor har fin smak av kaffe och konjak!!!

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 1½ dl råsocker
  • 1 äggula
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 tsk snusmalet snabbkaffe
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk konjak eller kaffelikör
  • Garnering
  • 100 g ljus blockchoklad
  • Cappuccino (Fazer)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör samman matfettet och sockret och rör därefter ner äggulan. Tillsätt kakaon, kaffepulvret och vetemjölet. Häll sist ner konjaken eller likören och arbeta snabbt samman till en slät deg.
    3. Forma degen till fingertjocka längder och skär upp dem i ca 5 cm långa bitar.
    4. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
    5. Bryt chokladen i mindre bitar och smält dem i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Rör till en slät glasyr och doppa ovansidan på de kalla kakorna. Låt stelna på smörpapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben