Korpens enkla långpannebröd

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Ett enkelt och relativt snabbt bröd som kan varieras tills fantasin tar stopp. Satsen passar till en normalstor långpanna.

Ingredienser

  • 1 liter vätska
  • ½ dl olja
  • 3 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 12-13 dl lant- eller grahamsmjöl
  • Ev. kryddor, frukt, frön mm enl. tycke och smak
  • Instruktioner

    1. Värm vätskan till 37 grader. Smula ner jästen, låt den lösas upp. Häll i salt och olja.
    2. Tillsätt smaksättningen mm och mjölet. Blanda till en lite kladdig deg.
    3. Tryck ut i en lätt smord långpanna. Jäs i 40 min under duk.
    4. Dela i 20 bitar med något vasst. Grädda i ugnens mitt, 225 grader i 15 min.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben