Korv och potatisgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

En vardagsfavorit som räcker åt hela familjen.

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 4-6 st chorizokorvar
  • 1-2 st gula lökar
  • 200 g färska champinjoner
  • 4-6 st soltorkade tomater
  • Olja till stekning
  • 3-4 dl västerbottenost
  • 2-3 msk grov senap
  • 2 dl crème fraiche, ca
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen, skär i mindre bitar och koka nästan mjuk i lättsaltat vatten. Skär korvarna i ca i 1 cm tjocka skivor. Skiva löken tunt och dela svampen i kvartar. Hacka de soltorkade tomaterna fint. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek korven, löken och svampen tills de börjar få lite färg. Blanda ner osten och de soltorkade tomaterna och lägg i ena halvan av en ugnssäker form. Häll bort vattnet från potatisen och blanda med senap och crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Lägg upp potatisen bredvid korven i gratängformen. Gratinera i ugnen tills gratängen börjar få färg.
    2. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben