Korvgryta för eldsjälar

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Bra och god gryta för vardagen.

Ingredienser

  • 300 g falukorv (eller länkkorv om du är i Finland)
  • 1 liten purjolök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1/2 liten chili
  • 2 msk olja
  • 1/2 msk stark chilisås
  • 5 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • En nypa socker
  • 1 kött-eller hönsbuljongtärning
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 påse frysta rotsaker
  • 200 g creme fraiche naurell (eller paprika/chili)
  • Instruktioner

    Skär korven i tärningar. Skölj och stycka purjolöken. Skala och hacka vitlöken och chilin. Fräs purjon, vitlöken och chilin i olja i en kastrull. Tillsätt resten av ingrediensera utom korven och koka ett par minuter. Tillsätt korven och låt allt bli varmt. Servera med crème fraîche.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben