Korvgryta från Kroatien

Serverar: 4 portioner

Gott och blandat. En korvgryta är enkel du kan ha i det mesta. Här har du en kroatisk variant med aubergine och zucchini.

Ingredienser

  • 2-3 rökta korvar, t ex kabanoss
  • 400 g färsk korv t ex salsiccia
  • 1 msk olivolja
  • Grytbas
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 3 msk olivolja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 burk ajvar relish, ca 3 dl
  • 2-3 lagerblad
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 tsk torkad timjan eller 1 msk färska timjanblad
  • Ca 5 dl vatten
  • 1 dl syltlök
  • Färska örter
  • Servering
  • Rostat bröd
  • Yoghurt eller créme fraiche
  • Instruktioner

    1. Skär kabanossen i bitar. Bryn korvbitarna och salsiccian i olja i en het stekpanna ca 5 minuter.
    2. Skala och hacka löken och vitlöken. Ansa och tärna zucchini och aubergine. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs lök och vitlök ca 3 minuter.
    3. Tillsätt zucchini och aubergine och fräs ca 3 minuter. Smula ner buljongtärningen och fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt ajvar relish och blanda väl.
    4. Tillsätt lagerblad, pepparkorn, timjan, vatten och syltlöken. Låt koka under lock ca 5 minuter.
    5. Lägg korven i grytan och låt koka under lock ca 10 minuter eller tills korven är klar. Garnera med färska örter.
    6. Servera grytan med rostat bröd, yoghurt eller créme fraiche.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben