Korvgryta med kantarell

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jag lagar inte så ofta korv men när jag gör det så blir det sällan nåt "vanligt" så heller inte när denna gryta kom till å den är jättegod och rätt snabblagad.

Ingredienser

  • 500 g falu- eller medisterkorv
  • 1-2 gula lökar
  • En bit kålrot
  • 2-3 morötter
  • 3-5 potatisar
  • 1 svampbuljongtärning
  • 1 ask kantarellost
  • Salt
  • Peppar
  • 3-5 krossade enbär
  • 4 dl vatten
  • Instruktioner

    Skala ock skär rotfrukter och potatis i små bitar och skär korven i skivor som sen delas i bitar. Koka upp vatten och buljongtärning och lägg i rotfrukterna. Koka ca 5 min å lägg sen i potatis och korv och krydda. Koka ca 15 min. Rör sedan ner osten och koka och rör tills den smält. Servera med en grönsallad och ett gott bröd.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben