Korvgryta med täcke

Serverar: 4 portioner

Snabb, lätt och läcker!

Ingredienser

  • 400 g falukorv eller grillkorv
  • 1 burk ( 400 g) konserverade vita bönor i vatten
  • 1 burk ( 400 g) konserverad ratatouille
  • 1 tsk stark senap
  • 1 msk vatten
  • Täcke
  • 550 g potatis av mjölig sort
  • 2 salladslökar eller purjolök
  • 4 msk mjölk
  • 1,5 msk smör eller margarin
  • 1 dl riven ost t ex edamer eller cheddar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Skär korven i munsstora bitar och bryn dem i en torr stekpanna. Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Lägg korv ratatouille, bönor, senap och vatten i en gryta. Värm försiktigt till kokpunkten. Häll över korvblandningen i en 1,5 liters gratängform. Täck över och håll varmt.
    2. Gör potatismoset. Skala och tärna potatisen och koka mjuk ca 10 min. Mosa och rör ner lök, mjölk och matfett. Bred eller spritsa ut moset över korvgrytan. Strö över den rivna osten. Gratinera ca 15 min i ugnen.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben