Korvgryta på Delsbovis

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En snabblagad gryta som görs på falukorv men det går lika bra att göra grytan vegetarisk, använd då istället den vegetariska middagskorven du hittar i frysdisken. Grytan tar max 30 minuter att laga.

Ingredienser

  • 3 gula lökar
  • 1 äpple
  • 1 msk smör
  • 1 - 2 tsk curry
  • 400 g falukorv eller veg. middagskorv
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl buljong eller vatten
  • 1 dl grädde (späd med mer om det behövs)
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • 1 knippe persilja
  • Instruktioner

    Skala lök och äpplet och skär detta i tärningar, smält smöret i en gryta och fräs lök, äpple och curry i 5 minuter. Skär korven i tärningar och blanda ner i grytan. Finhacka rikligt med persilja men vänta med att tillsätta den till strax innan servering. Strö över mjölet, rör om och tillsätt tomatpuré, späd med buljong och grädde. Koka under lock på svag värme i 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar och tillsätt nu den hackade persiljan. Servera grytan med kokt ris, spagetti eller kokt potatis och en sallad.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben