Korvkaka/ vegetarisk

Serverar: 4 portioner

fattar inte varför den skall heta korvkaka när den inte varit i närheten av en korv

Ingredienser

  • 2,5 dl korngryn
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 5 dl sojamjölk
  • 1 dl russin
  • 2 gula lökar
  • 2 msk sirap
  • 3 tsk salt
  • 0,5 tsk malen vitpeppar
  • 0,5 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk mejram
  • Instruktioner

    Koka korngrynen i vatten i 15 minuter. I med sojamjölken och låt koka 30 minuter till. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i lite mjölkfritt margarin. Blanda korngrynsgröten med löken och russin. Smaka av med sirap och kryddor. Häll smeten i en smord form och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter eller tills kakan har fått fin färg. Servera med lingonsylt

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bianca72 12 maj 2010

    Namnet kanske är en koppling till korngrynskorv och kryddnejlikakryddningen..? Låter som en annorlunda rätt. Ska prova.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben