En mycket god och lättlagad ensamrätt som du serverar med smält smör eller lingonsylt eller både och. Mycket omtyckt på julbordet. Gott med en kall öl till.
Ingredienser
1 ½ dl grötris
2 ½ dl vatten
5 dl mjölk
300 g nöt- eller svinlever
140 g fläsk, finns att köpa i tärningar
ca 200 g köttfärs
1 liten gul lök
½ dl russin
1-2 msk sirap
2 tsk salt
½ tsk ingefära
½ tsk vitpeppar
1 tsk mejram
2 ägg
Instruktioner
Koka risgrynen i vattnet 10 min. Fyll på mjölken och koka ytterligare 25 min. Hacka löken i små bitar.
Skär levern och fläsket i små tärningar samt mixa dem tillsammas till puré. Smula och stek köttfärsen. Blanda ner detta samt alla andra ingredienser i gröten.
Smörj en ugnsfast form med lite smör samt häll
i smeten. Vill du ha en extra fin yta så strö över skorpsmulor och klicka över några smör- eller margarinklickar.
Grädda i 225 grader mitt i ugnen ca 60 min.
Servera med lingonsylt.