Korvkaka - Leverlåda

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

En mycket god och lättlagad ensamrätt som du serverar med smält smör eller lingonsylt eller både och. Mycket omtyckt på julbordet. Gott med en kall öl till.

Ingredienser

  • 1 ½ dl grötris
  • 2 ½ dl vatten
  • 5 dl mjölk
  • 300 g nöt- eller svinlever
  • 140 g fläsk, finns att köpa i tärningar
  • ca 200 g köttfärs
  • 1 liten gul lök
  • ½ dl russin
  • 1-2 msk sirap
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk ingefära
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 tsk mejram
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Koka risgrynen i vattnet 10 min. Fyll på mjölken och koka ytterligare 25 min. Hacka löken i små bitar.
    2. Skär levern och fläsket i små tärningar samt mixa dem tillsammas till puré. Smula och stek köttfärsen. Blanda ner detta samt alla andra ingredienser i gröten.
    3. Smörj en ugnsfast form med lite smör samt häll i smeten. Vill du ha en extra fin yta så strö över skorpsmulor och klicka över några smör- eller margarinklickar.
    4. Grädda i 225 grader mitt i ugnen ca 60 min. Servera med lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben