Mors korvkaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Hittade min mors recept på denna rätt som gjordes ibland när jag var barn. Det var en billig och nyttig rätt.

Ingredienser

  • 2 dl grötris
  • 3 dl vatten
  • 6 dl mjölk
  • 300 g nötlever
  • ( 100 g fläskfärs )
  • 2 gula lökar
  • Smör
  • 1 ½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1-2 ägg
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp ris och vatten. Låt vattnet koka in, späd sedan med mjölken och låt riset koka ca 30 min.
    2. Förväll under tiden levern i lättsaltat vatten några min. Ta upp levern och låt den kallna lite. Skär sedan levern i småtärningar.
    3. Hacka och fräs lökarna. Blanda tärnad lever, hackad fräst lök, ( fläskfärs ), salt, svartpeppar och ägg i det kokta riset.
    4. Lägg blandningen i en smord ugnssäker form. Sikta över lite ströbröd och grädda i 40 min.
    5. Servera med sallad av strimlad vitkål, lingon och skirat smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben