Korvkaka
Har inte ätit den, men ska pröva när vi slaktar.
Ingredienser
120 g ox eller svinlever
30 g späck
1 dl risgryn
3-4 dl mjölk
1½ dl vatten
1 lök
1 msk russin
1½ tsk salt
1½ tsk mejram
Instruktioner
Lägg levern i vatten. Koka en risgrynsgröt. Skala och hacka löken och bryn den.
Mal levern, blanda ner krydddor, lök och den kalla gröten. Smaka av.
Häll smeten i en smord form grädda i 45-50 minuter på 225 grader.
Liknande recept
Korvkaka - Leverlåda
1 h 40 min
6
Grekisk korvkaka med yoghurt
4
4
1
Leverkaka / korvkaka
4
4
2
Korvkaka/ vegetarisk
4
1
Mors korvkaka
1 h 15 min
4
vegetarisk grynkaka
1 h 30 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!