Leverkaka / korvkaka

Serverar: 4 portioner

En gammal hederlig korvkaka, servera med lingon och vitkål.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl korngryn
  • 3 dl vatten
  • 5 dl standardmjölk
  • 400 gr nöt- eller svinlever
  • 1 gul lök
  • 1 msk margarin eller smör
  • 2 ägg
  • 2 msk sirap
  • 1/2 dl russin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka grynen i vattnet under lock på svag värme tills det nästan kokar in. Det tar ca 30 minuter. Späd med mjölken och koka till en lös gröt. Mixa eller kör i foodprocessor lever, ägg, lök, sirap, salt och peppar. Tillsätt gröten och russin. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 45 minuter. Servera med lingonsylt och sallad, eller blanda finstrimlad vitkål med lingonsylt.
    2. Går att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Christerlindee 5 oktober 2011

    Min mormor brukade laga korvkaka och jag tyckte inte om den, men jag ville pröva igen och den här korvkakan blev riktigt god. Jag var lite orolig vad familjen skulle säga om leversmaken så jag hade i 150 g bacon men mina tre tonåringar tog mer...

    evaullabritt 20 november 2013

    Jättegott. Det var verkligen länge sedan jag åt korvkaka. Men det var för mycket korngryn i förhållande till lever. Nästa gång tar jag mer lever. Lättlagat och bra recept. Funderar på om det brukar vara någon örtkrydda i korvkaka, salvia eller något. Jag minns inte.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben