En gammal hederlig korvkaka, servera med lingon och vitkål.
Ingredienser
1 1/2 dl korngryn
3 dl vatten
5 dl standardmjölk
400 gr nöt- eller svinlever
1 gul lök
1 msk margarin eller smör
2 ägg
2 msk sirap
1/2 dl russin
Salt
Peppar
Instruktioner
Koka grynen i vattnet under lock på svag värme tills det nästan kokar in. Det tar ca 30 minuter. Späd med mjölken och koka till en lös gröt.
Mixa eller kör i foodprocessor lever, ägg, lök, sirap, salt och peppar. Tillsätt gröten och russin. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 45 minuter.
Servera med lingonsylt och sallad, eller blanda finstrimlad vitkål med lingonsylt.
Min mormor brukade laga korvkaka och jag tyckte inte om den, men jag ville pröva igen och den här korvkakan blev riktigt god. Jag var lite orolig vad familjen skulle säga om leversmaken så jag hade i 150 g bacon men mina tre tonåringar tog mer...
evaullabritt20 november 2013
Jättegott. Det var verkligen länge sedan jag åt korvkaka. Men det var för mycket korngryn i förhållande till lever. Nästa gång tar jag mer lever.
Lättlagat och bra recept.
Funderar på om det brukar vara någon örtkrydda i korvkaka, salvia eller något. Jag minns inte.
Min mormor brukade laga korvkaka och jag tyckte inte om den, men jag ville pröva igen och den här korvkakan blev riktigt god. Jag var lite orolig vad familjen skulle säga om leversmaken så jag hade i 150 g bacon men mina tre tonåringar tog mer...
Jättegott. Det var verkligen länge sedan jag åt korvkaka. Men det var för mycket korngryn i förhållande till lever. Nästa gång tar jag mer lever. Lättlagat och bra recept. Funderar på om det brukar vara någon örtkrydda i korvkaka, salvia eller något. Jag minns inte.