Köttfärs- och leverkaka

Eftersom att det är tänkt för känsliga magar såsom min egen, så tillsätts inga mjöl- eller mjölkprodukter. När det gäller grönsaker så får man helt enkelt välja de som fungerar bäst för en eller efter smak och tycke. Detsamma gäller kryddning. Vill man så kan man även koka ett par dl ris och arbeta in i smeten också.

Ingredienser

  • 500 gram köttfärs
  • 500 gram leverfärs
  • Ev. 2 dl kokt ris
  • 250g grönsaker (jag använde en blandning av morötter, blomkål och romanabönor)
  • 2 ägg
  • 1 msk salt
  • ½ msk pepparmix
  • ev. oregano
  • Instruktioner

    1. Tina eventuellt grönsakerna ifall de är frusna (som mina var). Lägg dem i en skål och tillsätt äggen och kryddor. Mixa det slätt med t ex en mixerstav. Blanda i köttfärsen och leverfärsen samt om du önskar, kokt ris (händerna fungerar jättebra till detta).
    2. Häll ner blandningen i en ugnsfast form. Den behöver inte smörjas på grund av allt fett som finns tillgängligt i leverfärsen. Grädda i 225 grader i ca 40 min - 1 timma.
    3. Servera med färska grönsaker och eventuellt sylt om man gillar det!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben