Korvsallad

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 2 timmar 20 minuter

En blandad sallad av vanliga ingredienser som ofta finns hemma - korv, lök, ägg, tomater och ost. Gör salladen färdig i god tid och ställ den svalt till serveringen. Bra att ha en sådan sallad färdig att sätta på bordet efter promenaden eller bastun.

Ingredienser

  • Ca 600 g falukorv
  • 1 stor gul lök
  • 1 purjolök
  • 4 hårdkokta ägg
  • 6 tomater
  • 1 bit färsk gurka
  • 200 g ost, t ex Emmenthaler
  • finhackad gräslök
  • finhackad persilja
  • Sås
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olja
  • Instruktioner

    1. Dra skinnet av korven och skär den i halvmånar. Lägg korven som en bädd på ett stort fat.
    2. Skala löken och hacka eller strimla den. Skala och skiva äggen. Skölj och skiva tomater och gurka och tärna osten.
    3. Lägg alla dessa ingredienser ovanpå korven och strö över finhackat kryddgrönt. Blanda samman såsen och häll den över salladen. Ställ salladen svalt ca 2 timmar före serveringen.
    4. Salladen är god att servera med bröd, smör och öl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben