Vinägrett, marinerad mortadella och emmenthalerost i en blandad grönsallad smakar friskt och passar speciellt bra under varma dagar.
Ingredienser
300 g mortadella
100 g emmenthalerost
1 purjolök eller 1 stor knippa vårlök
1 röd paprika
1 liten slanggurka
1 knippa gräslök
Dressing
2 msk vitvinsvinäger
Salt
Vitpeppar
3 msk solrosolja
Instruktioner
- Skär korven i tunna skivor. Skär osten i skivor och strimla den.
- Ansa och skölj purjolöken väl och skär den sedan i tunna ringar. Ansa paprikan och skär den i strimlor. Skär gurkan i tunna skivor. Klipp gräslöken fint.
- Blanda vinägern med lite salt och peppar och vispa ner oljan lite i taget.
- Blanda korv, ost, purjolök, paprika, gurka och gräslök. Häll över dressingen och vänd salladen så att dressingen täcker ingredienserna. Låt salladen stå och dra i 10 minuter innan serveringen. Servera salladen tillsammans med lite osötat vitt bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)