Mustig korvsallad

Serverar: 4 portioner

Vinägrett, marinerad mortadella och emmenthalerost i en blandad grönsallad smakar friskt och passar speciellt bra under varma dagar.

Ingredienser

  • 300 g mortadella
  • 100 g emmenthalerost
  • 1 purjolök eller 1 stor knippa vårlök
  • 1 röd paprika
  • 1 liten slanggurka
  • 1 knippa gräslök
  • Dressing
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 3 msk solrosolja
  • Instruktioner

    1. Skär korven i tunna skivor. Skär osten i skivor och strimla den.
    2. Ansa och skölj purjolöken väl och skär den sedan i tunna ringar. Ansa paprikan och skär den i strimlor. Skär gurkan i tunna skivor. Klipp gräslöken fint.
    3. Blanda vinägern med lite salt och peppar och vispa ner oljan lite i taget.
    4. Blanda korv, ost, purjolök, paprika, gurka och gräslök. Häll över dressingen och vänd salladen så att dressingen täcker ingredienserna. Låt salladen stå och dra i 10 minuter innan serveringen. Servera salladen tillsammans med lite osötat vitt bröd.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1
    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben