Korvstroganoff med citronmarinerad broccoli
En GI-vänlig stroganoff!
Det går att göra många varianter av stroganoff. Istället för falukorv kan man använda lövbiff, skinka, fläskkött, starkare korvar men också vegetariska varianter med sojabiff eller quorn.
Ingredienser
500 g falukorv med hög kötthalt, 75-80%
1 broccolihuvud, inte fryst
1 msk olivolja
½ citron
1 gul lök
1 gul paprika
1-2 msk smör
2½ msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
2 dl grädde
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Skär broccolin i små buketter och lägg i en skål.
Häll på olivolja och pressad citron, strö på salt och peppar och blanda om ordentligt. Låt stå och marinera.
- Skala och finhacka löken, skiva paprika och skär korven i avlånga bitar.
Bryn korven i smör i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
Tillsätt lök och paprika och låt fräsa ytterligare 3 minuter.
Tillsätt tomatpuré, senap och grädde.
Låt såsen koka några minuter.
- Serera stroganoffen med den marinerade broccolin.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Gott! Gillade smaken som senapen gav.