Korvstroganoff med citronmarinerad broccoli

Serverar: 4 portioner

En GI-vänlig stroganoff! Det går att göra många varianter av stroganoff. Istället för falukorv kan man använda lövbiff, skinka, fläskkött, starkare korvar men också vegetariska varianter med sojabiff eller quorn.

Ingredienser

  • 500 g falukorv med hög kötthalt, 75-80%
  • 1 broccolihuvud, inte fryst
  • 1 msk olivolja
  • ½ citron
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1-2 msk smör
  • 2½ msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär broccolin i små buketter och lägg i en skål. Häll på olivolja och pressad citron, strö på salt och peppar och blanda om ordentligt. Låt stå och marinera.
    2. Skala och finhacka löken, skiva paprika och skär korven i avlånga bitar. Bryn korven i smör i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Tillsätt lök och paprika och låt fräsa ytterligare 3 minuter. Tillsätt tomatpuré, senap och grädde. Låt såsen koka några minuter.
    3. Serera stroganoffen med den marinerade broccolin.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    a-lie 31 december 2012

    Gott! Gillade smaken som senapen gav.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben