Kotlett i egen sås

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

Baserat på ett recept från en av landets mest kända kokböcker, Kok-konsten av Ch E Hagdahl (1879). Fond la jag till för att jag använda buljongkub, har du riktigt buljong kan du kanske skippa den. Dragon ingår ej heller i originalet.

Ingredienser

  • 3 fläskkotletter
  • Salt
  • Peppar
  • Dragon
  • Mjöl
  • 2 msk smör
  • ½ l buljong
  • 2-3 msk viltfond
  • 1-2 msk ättika
  • 2-3 inlagda gurkor
  • Instruktioner

    1. Koka upp ½ liter köttbuljong. Putsa sedan kotletterna, krydda med peppar, salt och lite dragon på båda sidor, beströ (på båda sidor) med mjöl. Fräs upp smör i en stor stekpanna och bryn kotletterna på båda sidor.
    2. Häll på buljong, viltfond och ättika, så att det stäcker kotletterna. Koka en kvarts timme. Lägg upp på fat. I såsen blandas några droppar socker till färgning, och sedan några skedar inlagd gurka, hackad eller skuren i strimlor. Häll såsen över kotletterna vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Panerade kalvkotletter med kall senapssås och marinerad blomkål
    Kotletterna har, trots det delikata köttet, en relativt neutral sma...

    Tonfisk
    Stekt tonfiskkotlett med grönsaker och tomatpesto4 personer Tomatpesto...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben