Kotlett i folie

Serverar: 4 portioner

Saftiga fläskkotletter har här tillagats tillsammans med tomat och svamp i foliepaket. Det både smakar underbart och ser aptitligt ut.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter à 150 g
  • 1 kvist timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g rökt skinka
  • 200 g champinjoner
  • Saften och skalet av en halv citron
  • 1 bifftomat
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Putsa kotletterna och ta bort delar av de yttre fettkanten och snitta den. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Ta timjanblanden från kvisten. Skala och finhacka vitlöksklyftorna fint. Tärna skinkan.
    3. Ansa champinjonerna och skär dem i tunna skivor. Blanda champinjonerna med den färskpressade citronsaften. Skålla och skala tomaterna och hacka dem fint.
    4. Lägg upp 4 stora ark aluminiumfolie. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn kotletterna kraftigt på båda sidor. Salta och peppra. Lägg kotletterna i foliet.
    5. Blanda skinka, champinjoner, tomater, vitlök, citronskal och timjan. Salta och peppra lätt. Portionera upp blandningen ovanpå kotletterna. Tillslut foliet över varje kotlett och lägg in paketet i ugnen. Stek i ca 25 minuter. Servera i foliet.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Grilltips!
    Här har vi samlat de allra bästa grilltipsen, skriv ut och spara!Kött:...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben