Kotlett med persiskt ris

Serverar: 6 portioner

Denna rätt går utmärkt att förbereda i god till och värma vid servering. Det är en spännande kryddning utan att det blir för starkt...en smakrik middag för hela familjen.

Ingredienser

  • 6 st fläskkotletter
  • 1 tsk curry
  • 1 msk worcestershiresås
  • Saft av 1 citron
  • Saft av 1 apelsin
  • 1 msk soja
  • 3 dl ris
  • 7½ dl grönsaksbuljong
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 paket saffran
  • 2 dl russin
  • 2 msk jordnötter, hackade
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs ris och lök, tillsätt saffran. Späd med buljongen. Koka under lock ca 20 min. Tillsätt russinen mot slutet.
    2. Krydda kotletterna med salt, peppar och curry. Bryn dem. Blanda fruktsaften med soja och worcestershiresås och slå över.
    3. Lägg på lock och efterstek 10-15 min. Strö på nötterna och servera med riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    inkrido 14 april 2009

    Jättegott med fruktsafterna till kotletterna + saffransriset! Mums...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben