Kotletter i italiensk sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Trodde inte det skulle smaka något vidare gott, men vad överraskad jag blev. Blev lite för mycket vitlökssmak för min del så jag hällde på med ytterligare grädde.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter (ca 600 g)
  • smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Sås
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör
  • 1 burk krossade tomater (ca 400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Stek kotletterna i smör i en stekpanna, 3 min/sida. Ta upp dem, salta och peppra.
    2. Skala och hacka löken. Pressa vitlöksklyftorna. Låt tomaterna rinna av. Fräs lök och vitlök i smör i stekpannan. Tillsätt tomater, tomatpuré, oregano och grädde. Låt såsen koka 3 min. Smaksätt med salt och peppar. Lägg kotletterna i såsen och låt dem eftersteka i 5 minuter.
    3. Serverat t ex med råstekt potatis och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Chokolad 6 december 2011

    Den här rätten gjorde min mamma när jag var liten och jag bara älskade det. Jag har kvar receptet som säkert är minst 20 år gammalt!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben