Italiensk kotlett med gremolata

Serverar: 4 portioner

Snittbetyget på denna rätt blev 4,5.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter (eller fjärilskotletter)
  • Grillkrydda
  • 4 portioner tagliatelle
  • Matfett att steka i
  • Gremolata
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • Rivet skal av en citron
  • Tomatsås
  • 1 liten gul lök (eller en halv stor)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 msk olivilja (fast vi tog vanligt matfett)
  • 400-500 g krossade tomater med smak av vitlök
  • ½ dl tomatpuré
  • Färsk eller frusen basilika
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen; Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det i olivoljan (matfettet). Tillsätt krossade tomater och tomatpuré och låt såsen puttra sakta i 30 minuter. Tillsätt basilikan.
    2. Skala och hacka vitlöksklyftorna till gremolatan och blanda med persilja och citronskal i en skål. Koka pastan.
    3. Krydda kotletterna och stek dem i matfettet. Lägg upp pastan på tallrik, placera en kotlett över och strö över gremolata. Ringla sås över alltsammans och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben