Kotletter i ugn med senaps- och dragonsås

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

De benfria kotletterna blir möra och goda på låg värme i ugnen och smakar långt lyxigare än vad de är! Lättlagad rätt, med få ingredienser.

Ingredienser

  • 1100 g benfri kotlett av gris
  • 4 dl crème fraiche "Senap och dragon" (Skånemejerier)
  • 3 dl grädde (vispgrädde eller matlagningsgrädde)
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Skiva den benfria kotletten i tunna skivor, knappt 1 cm tjocka. Stek dem lätt på båda sidor, salta och peppra. (Det går att låta bli att steka köttet om man är riktigt bekväm, men det blir lite godare med en stekt yta). Lägg det stekta köttet i en ugnsfast form. Blanda ihop crème fraiche, grädde och pressad vitlök. Häll blandningen över köttet. Sätt in formen i ugnen och låt stå i 1 timme och 15 minuter. (Har du tid att vänta, låt det gå 1,5 timme, köttet blir bara ännu mörare!) Höj till 175 grader de sista 15 minuterna.
    2. Serveringstips: Ris och kokt, eller ännu hellre, ugnsrostad broccoli.
    3. Klyftpotatis (med skalet på) och ugnsrostade morötter och palsternackor i stavar. Lägg gärna på några broccolibuketter när det är ca 15 min kvar av tiden i ugnen.
    4. Använd olivolja vid ugnsrostningen och smula lite flingsalt över grönsakerna innan servering.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    bitten56 24 mars 2013

    Detta var riktigt gott. Du får en 5:a av oss.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben