Kotletter med asiatiskt ingefärsris

Serverar: 4 portioner

Saftiga kotletter som serveras med ett ingefärsris som är gjort på jasminris, purjolök, morötter, bambuskott och självklart ingefära. 400 kalorier per portion

Ingredienser

  • 4 fläskotletter
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Ris
  • 3 dl jasminris
  • 6 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 purjolök
  • 2-3 morötter
  • 1 tsk olja
  • 1 burk bambuskott i skivor, 225 g
  • 2-3 msk färskriven ingefära
  • 1-2 msk ljus soja
  • Garnering
  • 2 msk hackade jordnötter
  • Hela korianderblad
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka riset i vattnet med salt i en kastrull ca 20 minuter. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Fräs purjo och morötter i oljan i en stekpanna.
    2. Låt bambuskotten rinna av och låt dem fräsa med grönsakerna någon minut. Krydda med ingefära och vänd ner det färdigkokta riset. Stänk över sojan och strö över jordnötter och korianderblad.
    3. Skär ett par snitt i kanterna på kotletterna. Stek dem i oljan i en stekpanna 3-4 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
    4. Servera de nystekta fläskotletterna med riset och eventuellt med mer soja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben