Kotletter med asiatiskt ingefärsris
Saftiga kotletter som serveras med ett ingefärsris som är gjort på jasminris, purjolök, morötter, bambuskott och självklart ingefära.
400 kalorier per portion
Ingredienser
4 fläskotletter
1 tsk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
Ris
3 dl jasminris
6 dl vatten
½ tsk salt
1 purjolök
2-3 morötter
1 tsk olja
1 burk bambuskott i skivor, 225 g
2-3 msk färskriven ingefära
1-2 msk ljus soja
Garnering
2 msk hackade jordnötter
Hela korianderblad
Instruktioner
- Börja med att koka riset i vattnet med salt i en kastrull ca 20 minuter. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i tunna strimlor.
Fräs purjo och morötter i oljan i en stekpanna.
- Låt bambuskotten rinna av och låt dem fräsa med grönsakerna någon minut. Krydda med ingefära och vänd ner det färdigkokta riset.
Stänk över sojan och strö över jordnötter och korianderblad.
- Skär ett par snitt i kanterna på kotletterna. Stek dem i oljan i en stekpanna 3-4 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
- Servera de nystekta fläskotletterna med riset och eventuellt med mer soja.
Liknande recept
Kommentarer (0)