Kotletter med klyft potatis och ädelost sås

Serverar: 4 portioner

Bara så gott

Ingredienser

  • 4 st kotletter
  • salt
  • peppar
  • vitlökspeppar
  • 12 st potatisar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 150 gr gräddädelost
  • Instruktioner

    Krydda kotletterna en par timmar innan du steker dessa. Skal potatisen och klyfta den. Stek kotletterna så de blir klar och ha dem på efter värme. Har man en frityr så fritera potatisen i den på 190gr ca 10-15min eller tills potatisen är klar. Koka upp matlagnings grädden och smula ner osten och låt den smälta in. Smaka av med salt och peppar. Serveras med en grön sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    miramamman 25 oktober 2009

    Mums för såsen. Jag gjorde klyftpotatis i ugn med salvia och svartpeppar. jättegott till köttet och såsen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben