Krabbelurer

Serverar: 12 portioner

Krabbelurer är utmärkt som utflyktsmat, men är även goda hemma med lite sylt och vispad grädde till.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl Strösocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk Vaniljsocker med äkta vanilj
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Matfett till stekning
  • Instruktioner

    Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt ägget och mjölken och rör till en slät smet. Stek krabbelurer i stekpanna eller plättlagg.

    Liknande recept

    4
    30 min
    20
    15 min
    20-22

    Kommentarer (2)

    marietta 27 september 2009

    Ah barndomsklassiker! Min mamma har filmjolk i sina vilket ger en ann godare smak. Men for mig som bor i utlandet och inte har filmjolksa passar detta receptet bra. Det ar ocksa valdigt gott att lagga appelbitar i smeten. Idag anvande jag detta receptet som sa manga ganger forr men tog mindre socker och mer vanilj. smaka bra det ocksa. (Jag forsoker skara ned pa socker i min mat.)

    callemero 5 september 2011

    Tack för ett bra recept! Det smakar precis som de jag åt som barn.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben