Krabbelurer

Serverar: 20 portioner

Gott mellanmål.

Ingredienser

  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl mjölk
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • Tillbehör
  • Vaniljyoghurt eller grädde
  • Frukt eller bär
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda ner övriga ingredienser. Rör om tills smeten är jämn och slät.
    2. Klicka ut 3 msk vardera till små plättar i stekpannan och stek i smör eller olja på svag värme.
    3. Servera med en klick vanlijyoghurt/grädde och färsk frukt/bär

    Liknande recept

    4
    30 min
    20
    15 min
    20-22

    Kommentarer (3)

    Bumbis 6 mars 2011

    Som godis men vad gör väl det en söndag morgon. Gästerna som var här kom ihåg dom sedan dom var små och då kallades dom "latmajjor".

    Alice07 17 september 2011

    Smakar precis som de mamma brukade göra. :)

    jen_has 28 mars 2012

    Mycket goda! Dock passade inte riktigt vaniljyoghurten till krabbelurerna. Det blev liksom sött på surt. Skulle nog vara godare med vispgrädde eller någon vaniljkräm. Tack för receptet :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben