Kräftstjärtar med grönmögelost

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Enkel kvällsmacka.

Ingredienser

  • 4 skivor vitt formbröd
  • smörgåsfett
  • 170 g kräftstjärtar i lag
  • 150 g Himmelblå (Höng grönmögel)
  • Hackad dill
  • Instruktioner

    1. Rosta brödskivorna, skär av kanterna och låt svalna.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Häll av vätskan och torka kräftstjärtarna ordentligt med hushållspapper. Bred ut dom på ett sådant papper och strö hackad dill över kräftstjärtarna.
    3. Lägg ihop skivorna två och två. Bred matfett på brödskivorna, fördela kräftstjärtarna jämnt och skär sedan 3-4 mm tjocka skivor av osten och lägg dessa på kräftstjärtarna.
    4. Placera de färdigberedda dubbla skivorna på ett galler med folie under (osten kan rinna över). Låt stå i ugnen ca 10 min eller tills osten helt har smält.
    5. Ett glas vitt vin passar fint.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben