Kräftstuvning

Serverar: 6 portioner

Varför inte något matigt som en "gryta" med bl.a. kräftstjärtar, tomater, grön paprika, selleristjälkar och vitlöksklyftor.

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 1 stor grön paprika
  • 1 kruka persilja
  • 2 selleristjälkar
  • 1 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 2 msk konc hummerfond
  • 4 dl vatten
  • ½ tsk kajennpeppar
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1½ tsk färsk timjan eller ½ tsk torkad
  • 2 burkar kräftstjärtar i lage à 360 g
  • 3-4 salladslökar eller 1 purjolök
  • Instruktioner

    1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Grovhacka tomaterna. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Grovhacka persiljan. Finhacka sellerin.
    2. Smält smöret i en gryta och rör ner mjölet. Tillsätt grönsakerna, rör runt och låt fräsa i ca 5 minuter. Tillsätt fond och vatten i omgångar under vispning. Rör ner kajennpeppar, svartpeppar, salt, socker och timjan. Låt småkoka i 30 minuter.
    3. Häll av och rör ner kräftstjärtarna och låt allt bli genomvarmt.
    4. Finhacka salladslökarna och strö över. Servera med ris och färskt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben