Varför inte något matigt som en "gryta" med bl.a. kräftstjärtar, tomater, grön paprika, selleristjälkar och vitlöksklyftor.
Ingredienser
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
4 tomater
1 stor grön paprika
1 kruka persilja
2 selleristjälkar
1 msk smör
1 msk mjöl
2 msk konc hummerfond
4 dl vatten
½ tsk kajennpeppar
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk socker
1½ tsk färsk timjan eller ½ tsk torkad
2 burkar kräftstjärtar i lage à 360 g
3-4 salladslökar eller 1 purjolök
Instruktioner
- Skala och grovhacka lök och vitlök. Grovhacka tomaterna. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Grovhacka persiljan. Finhacka sellerin.
- Smält smöret i en gryta och rör ner mjölet. Tillsätt grönsakerna, rör runt och låt fräsa i ca 5 minuter.
Tillsätt fond och vatten i omgångar under vispning.
Rör ner kajennpeppar, svartpeppar, salt, socker och timjan. Låt småkoka i 30 minuter.
- Häll av och rör ner kräftstjärtarna och låt allt bli genomvarmt.
- Finhacka salladslökarna och strö över. Servera med ris och färskt bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)