Serverar: 4 portioner
Tid: 40 minuter
En frasig smördegsform fylld med härlig kräftstuvning och serverad med fräscha salladsblad är en förrätt med riktig festsmak.
Skala och finhacka löken. Dela och kärna ur paprikan och skär halvorna i små tärningar. Fräs lök och paprika i matfett utan att det tar färg. Pressa i vitlök och slå på tomatkross, buljong och konjak. Låt röran puttra utan lock tills det mesta av vätskan har kokat bort och röran är ganska torr. Rör i crème fraiche och smaka av med kajennpeppar, salt och peppar och koka röran ett par minuter. Rör i kräftstjärtar och hetta upp. Rör samman en god dressing av olja och vinäger och smaksätt med lite salt och peppar. Häll dressingen över salladsbladen och rör om Fördela kräftstuvningen i värmda smördegskrustader och strö över hackad gräslök. Lägg salladsblad runt krustaderna och servera genast.