Ugnsomelett med kräftstuvning

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Den här omeletten gör jag varje jul och den blir alltid uppskattad. Givetvis kan du göra den när som helst på året. Kräftstjärtar är alltid gott

Ingredienser

  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 msk smör till formen
  • Stuvning
  • 1 msk smör
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1 dl spad från kräftstjärtarna
  • 1 dl vispgrädde
  • 100-150 g kräftstjärtar el. räkor i lag
  • 1 msk finskuren dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Rör ut mjölet i lite av mjölken. Låt svälla ett par min.
    3. Koka upp resten av mjölken. Rör ner redningen. Sjud 3-4 min. Ta från värmen.
    4. Vispa ner ägg och salt. Häll detta i en smord, högkantad ugnsform som rymmer ca 1 l. Ugnsbaka omeletten i 20-30 min. Gör ett stickprov för att se om smeten är fast, omeletten ska vara helt genomgräddad.
    5. Fräs smör och mjöl till stuvningen i en kastrull. Vispa ner spad och grädde. Småkoka i 3-4 min.
    6. Tillsätt kräftstjärtarna/räkorna. Låt dem bli varma - utan att koka. Rör sist ner dillen.
    7. Gör en skåra i mitten av omeletten. Häll i stuvningen. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben