Den här omeletten gör jag varje jul och den blir alltid uppskattad. Givetvis kan du göra den när som helst på året. Kräftstjärtar är alltid gott
Ingredienser
1 msk vetemjöl
4 dl mjölk
3 ägg
½ tsk salt
1 msk smör till formen
Stuvning
1 msk smör
1½ msk vetemjöl
1 dl spad från kräftstjärtarna
1 dl vispgrädde
100-150 g kräftstjärtar el. räkor i lag
1 msk finskuren dill
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Rör ut mjölet i lite av mjölken. Låt svälla ett par min.
Koka upp resten av mjölken. Rör ner redningen. Sjud 3-4 min. Ta från värmen.
Vispa ner ägg och salt. Häll detta i en smord, högkantad ugnsform som rymmer ca 1 l. Ugnsbaka omeletten i 20-30 min. Gör ett stickprov för att se om smeten är fast, omeletten ska vara helt genomgräddad.
Fräs smör och mjöl till stuvningen i en kastrull. Vispa ner spad och grädde. Småkoka i 3-4 min.
Tillsätt kräftstjärtarna/räkorna. Låt dem bli varma - utan att koka. Rör sist ner dillen.
Gör en skåra i mitten av omeletten. Häll i stuvningen. Servera genast.