Ugnsomelett med husets bästa champinjonstuvning

Serverar: 4 portioner

Denna omelett brukar vara farmors paradnummer på smörgåsbordet eller som en god lunchrätt.

Ingredienser

  • Champinjonstuvning
  • 250-300 g färska champinjoner
  • 1 ½ msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl visp- eller mellangrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk sherry eller portvin
  • Ugnsomelett
  • 2 msk hackad persilja
  • 3 ägg
  • 3 tsk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • ½ tsk strösocker
  • 3 ¾ dl kokt svalnad mjölk
  • Instruktioner

    1. Champinjonstuvning: Rensa och skiva champinonerna så tunt som möjligt. Fräs smöret i en kastrull och lägg i svampen. Låt svampen fräsa utan lock och vänd då och då tills all vätska kokat in och svampen börjar bryna lätt. Då pudras mjölet över och svampen vänds runt.
    2. Krydda lätt med salt och peppar och slå i grädden lite i sänder. Låt sen stuvningen puttra på lägsta värmen minst en halvtimme. Rör om och späd med mer grädde när så behövs. När stuvningen är blank och fin och har en ljuvlig smak är den klar, och kan då smaksättas extra med vinet.
    3. Ugnsomelett: Vispa ihop omelettsmeten och slå den i en lättsmord ugnsform. Grädda den mitt i 200-225º ugn 20-25 minuter eller tills ytan stannat och har fin ljusgul färg.
    4. Ta ut omeletten och bred över svampstuvningen. Strö på persiljan och servera. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    josefini 29 juni 2009

    En god och lättlagad rätt efter en dags arbete. Uppskattade att omeletten i sig självt inte blev så tjock. Nästa gång serverar jag den till stekt prinskorv. Tack för ett bra recept! // J

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben