Små ugnsomeletter med gubbröra

Serverar: 4 portioner

Populär på buffebordet är omeletten som passar utmärkt med en klassisk röra.

Ingredienser

  • Omelettsmet
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • Gubbröra
  • 2 ägg
  • 100 g matjesfilé
  • 1 liten röd lök
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • 75 g svart caviar
  • ½ dl hackad gräslök
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200º. Smöra ugnsfasta portionsformar, det går också med en stor form. Vispa ut vetemjölet i lite av mjölken. Koka upp resten av mjölken, lyft kastrullen från värmen och rör ner redningen. Koka upp igen under omrörning och låt svalna. Vispa ner äggen ett i taget, salta och häll i smeten i formarna och grädda i vattenbad tills äggsmeten stelnat, ca 25 minuter. Gör under tiden gubbröran. Koka äggen 9-10 minuter. Kyl, skala och hacka. Hacka också matjesfiléerna och rödlöken. Blanda ägg, sill, rödlök, crème fracihe, svartpeppar och hälften av gräslöken. Fördela blandningen på omeletterna och toppa med caviar och gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben