Ugnsomelett med stekta grönsaker
Jättegod, nyttig, enkelt och passar perfekt till middag! Det roligaste är att man kan välja vilka grönsaker man vill eller har hemma.
Ingredienser
4 ägg
3 dl mjölk
Salt
Vitpeppar eller svartpeppar
1 paprika
½ zucchini, ekologisk
2 små sharlottenlökar
1 tomat
olja till stekning
140 g bacon
Instruktioner
- Sätt ungen på 200 grader.
- Kläcka äggen i en bunke och häll därefter i mjölken och kryddorna, vispa samman.
- Skär grönsakerna i bitar, storleken beror på hur du vill ha dem, klipp även baconet i mindre bitar och stek tills de blivit knapriga, ta och lägg baconet på en bit hushållspapper för att de mesta fettet ska sugas bort. Fortsätt med att steka grönsakerna i lite olja tills de blivit mjuka.
- Lägg bacon och grönsaker i botten i en ugnssäker form (15x30 cm använde jag) och häll på äggblandningen.
Grädda i mitten av ungen i ca 25 minuter.
- Tips: Hoppa över baconet och ni har en vegetarisk omelett istället.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Använde wokgrönsaker-bra snabbmat!
Har blivit ett basrecept som jag utgår från varje gång jag behöver en snabb och enkel lunch eller middag. Kanon, lika uppskattat varje gång, oavsett vilka grönsaker jag väljer!