Typisk smörgåsbordsrätt.
Tänk på att koka upp mjölken först så blir inte omeletten blåsig.
Ingredienser
Omelett
4 dl Mjölk
4 ägg
1/2 tsk salt
Sparrisstuvning
2 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl vätska (grädde-mjölk-spad från sparrisen)
1/2 tsk salt
Vitpeppar
Socker
4 msk hackad persilja
1 burk vit sparris
Svampstuving
200 g färska champinjoner eller kantareller eller 1 burk (ca 200 g) svamp
Smör till stekning
2 ½ msk vetemjöl
1 tsk salt
1-2 krm vitpeppar
3 dl grädde eller gräddmjölk
Lite soja
Jag gjorde omeletten med kantarellstuvning. Det blev riktigt gott! Min sambo tyckte till och med att den var godare än hans mammas omelett, det är inte illa...
God fortsättning! Tack för receptet på den lena och goda omeletten. Ska den gräddas i 225° eller? Mvh Ros
Jag gjorde denna omelett till påskmiddagen och serverade till köttbullar och prinskorv. Sparrisstuvningen var suveränt god!
Hej! tack för det goda recepten! ;) Vi gjorde en sparrisomelett. Tyckte dock att det belv så mkt stuvning så vi borde ha dubblat omelett receptet. Mvh Frida