Ugnsomelett med rökt bog

Serverar: 2 portioner

Gott och enkelt

Ingredienser

  • 150 g rökt bog, tärnad
  • 10 cm purjolök, skivad
  • 3 champinjoner, skivade
  • 1 msk matfett
  • 1 dl gröna ärter
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 dl rivenost
  • 1 krm salt
  • Svartpeppar, nymald
  • ½ röd paprika, tärnad
  • Persilja
  • Servera med
  • Strimlad vitkål
  • Röd paprika
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnssäker form. Fräs bog, purjolök och champinjoner i matfett i en stekpanna. Lägg det i formen. Strö över ärterna.
    2. Vispa samman ägg, mjölk, salt och lite nymald peppar. Häll äggstanningen i formen.
    3. Grädda i mitten av ugnen i 200º ca 20 minuter tills omeletten har stelnat. Strö över paprika och persilja.
    4. Servera med strimlad vitkål och paprika.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Anderstam 15 mars 2012

    Tackar & Bugar för en delikat middag ! Bifogar en bild på det nyss uppätna. :-)

    rgn 27 februari 2013

    Det låter ju gott, men jag saknar mängdförteckning över ingredienserna.

    rgn 28 februari 2013

    Ursäkta mig, förteckningen kom ju upp när jag hade registrerat mig, men tre champinjoner låter lite lite!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben