Grillad sparris- & färskpotatissallad med mandelvinägrett.

Serverar: 4 portioner

Om du har tillgång till ramslök så strimla gärna ner några blad istället för vitlök. För att lyxa till det, tillsätt din favoritost tex fetaost. Från Gokväll.

Ingredienser

  • 2 knippen grön sparris
  • 1 vitlök, halverad
  • 1 kg färskpotatis, kokt och halverad
  • ½ dl soltorkade coctailtomater i olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Mandelvinägrett
  • 1 dl sötmandel, rostad
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg sparris och vitlök på ett fat, ringla över lite olja från tomaterna. Salta, peppra och grilla några minuter tills de fått fin färg och har kvar sitt tuggmotstånd. Blanda med potatis, tomater och vinägrett (nedan). Servera vitlöken till eller pressa ut klyftorna över salladen. Hacka mandel och blanda med senap och vinäger. Vispa i oljan försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Stugvariant: Lägg samtliga ingredienser i en glasburk, skruva åt locket och skaka. som vanligt igen.
    2. Tips: om sparrissen är grov så skala nedre delen av stjälkarna som annars kan bli trådiga. Tips 2: Värm gärna potatisarna i en bit folie på grillen innan du blandar ihop salladen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben