Kräfttoast

Serverar: 5-10 portioner

God toast till förrätt, tilltugg eller till vickningen

Ingredienser

  • 170 g kokta skalade kräftstjärtar
  • 75 g kvibille gräddädel
  • 1 dl lätt creme fraiche
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 10 skivor vitt bröd
  • Smör och rapsolja
  • Dill
  • Instruktioner

    Lägg 10 kräftstjärtar åt sidan till garneringen. Skär resten i bitar. Mosa ihop ost och creme fraiche med en gaffel. Blanda ner gräslök och kräftstjärtar. Smaksätt med salt och peppar. Stansa ut 10 rundlar ur brödskivorna. Stek dem i smör& rapsolja i en stekpanna. Låt svalna något. Lägg kräftröran på bröden. Garnera med dill och de hela kräftstjärtarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 18 september 2010

    Väldigt gott! Mixade dock ost och creme fraiche, då blir röran ganska "rinnig" och kan med fördel serveras i glas med brödet som krutonger istället!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben