Krämig äppelpaj

Tid: 25 minuter

Detta är ett recept på en god krämig äppelpaj jag fann på internet.Alltså inte min egen skapelse.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 5 äpplen
  • Socker + kanel
  • ½ dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 100 g grovriven mandelmassa
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet. Rör ner mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker. Tryck ut degen i en rund form ca 22 cm i diameter. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem tätt i formen. Strö över lite socker och kanel. Vispa ihop mjölk, crème fraiche, ägg, äggula och mandelmassa. Skeda smeten över äpplena. (Om du tycker om citronsmak så kan man ta i citronskal av en halv citron i denna smeten. Men öka ta då också lite mer socker att strö över).
    2. Grädda i 200 grader på näst nedersta falsen i ca 25 min.
    3. Servera med vispad grädde eller vaniljsås

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben