Krämig äppelpaj

Istället för den enkla normala smulpajen kommer här en supergod krämig version med smak av vanilj och kanel!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 150 g smör, mjukt
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 3 msk mjöl
  • 4 msk mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 200 gram philadelphiaost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 4 st äpplen, röda
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk strösocker
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut degen i en pajform på ca 22-25 cm. Vispa socker och smör poröst med en elvisp, tillsätt äggen, ett i taget. Sikta över mjölet, häll i mjölken och saltet. Vispa tills du fått en slät kräm. Blanda philadelphiaosten med vaniljsockret och vaniljextrakten, ha sedan i det i krämen. Skiva äpplena tunt och lägg dem i en plastpåse. Tillsätt kanel och socker. Skaka runt påsen lite och "massera" in kanelen så det täcker alla bitar. Häll hälften av fyllningen i pajskalet. Lägg hälften av äpplena ovanpå. Häll sedan över resten av krämen. Avsluta med äppelskivor. Grädda i nedersta delen av ugnen i 160 grader i ca 1 timme. Låt kakan svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben