Istället för den enkla normala smulpajen kommer här en supergod krämig version med smak av vanilj och kanel!
Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut degen i en pajform på ca 22-25 cm. Vispa socker och smör poröst med en elvisp, tillsätt äggen, ett i taget. Sikta över mjölet, häll i mjölken och saltet. Vispa tills du fått en slät kräm. Blanda philadelphiaosten med vaniljsockret och vaniljextrakten, ha sedan i det i krämen. Skiva äpplena tunt och lägg dem i en plastpåse. Tillsätt kanel och socker. Skaka runt påsen lite och "massera" in kanelen så det täcker alla bitar. Häll hälften av fyllningen i pajskalet. Lägg hälften av äpplena ovanpå. Häll sedan över resten av krämen. Avsluta med äppelskivor. Grädda i nedersta delen av ugnen i 160 grader i ca 1 timme. Låt kakan svalna.